Korealainen ihonhoitorutiini

Korealainen ihonhoitorutiini

Korealainen ihonhoitorutiini on 10-vaiheinen. Saattaa kuullostaa länsimaalaiselle liian vaikealta ja aikaa vievältä joka päivä toteutettavaksi. Kaikkia kohtia ei kuitenkaan ole tarkoitettu toteuttaa joka päivä. Lopputulos on niin motivoiva, että tätä todella kannattaa kokeilla.

Korealaisen ihonhoitorutiinin vaiheet

  1. Öljypohjainen puhdistus: Korealainen ihonpuhdistus on kaksivaiheinen. Tämän menetelmän ansiosta ihosi puhdistuu huolella ja hellävaraisesti. Ensin puhdistetaan iho öljypohjaisella puhdistusaineella, joka puhdistaa iholtasi meikin, liiallisen talin ja muun öljypohjaisen lian. Tämä tuote sopii kaikille ihotyypeille.
  2. Vesipohjainen puhdistus: Kaksivaiheisen puhdistuksen toinen osa toteutetaan vesiliukoisella puhdistusaineella. Tuote voi olla puhdistusvaahto, puhdistusvoide tai puhdistusgeeli. Tämä puhditus vaikuttaa suoraan ihollasi ja puhdistaa ihohuokosesi. Kun iho on puhdas, pääsevät ihonhoitotuotteet imeytymään paremmin ihollesi. Vesiliukoista puhdistuotetta valittaessa tulee huomioida ihotyyppisi.
  3. Kuorinta: Tätä vaihetta ei suositella touteutettavaksi joka päivä. Suositus on 1-2 kertaa viikossa. Korealaiset eivät käytä rakeellisia kuorintatuotteita vaan suosivat hellävaraisempia tuotteita. He käyttävät tuotteita, jotka sisältävät entsyymejä ja happoja, jotka kuorivat ihoa hellävaraisemmin. Ne poistavat kuollutta ihosolukkoa tehokkasti, mutta paljon hellävaraisemmin, kuin ihoa niin sanotusti raapivat tuotteet. Kuorintaa valittaessa suositellaan valitsemaan ihotyypillesi sopiva kuorinta. Sillä taataan välitön ja upea lopputulos.
  4. Kasvovesi: Kasvoveden tarkoitus on tasapainoittaa ihon pH, sillä puhdistus vaikuttaa ihon luonnoliseen pH tasapainoon. Jos ihon pH on epätasapainossa, saattaa se ilmetä ihon kuivuutena, rasvoittumisena, juonteina ja epäpuhtauksina. Tästä syystä on aina tärkeä käyttää jotain ihon pH:ta tasapainoittavaa tuotetta pesun jälkeen. Kasvovettä suositellaan käytettäväksi aamuisin ja iltaisin. Monet kasvovedet sopivat kaikille ihotyypeille.
  5. Hoitoneste/Essence: Hoitonesteet ovat korealaisen ihonhoitorutiiniin kulmakiviä. Hoitonesteen ansiosta muut ihonhoitotuotteet imeytyvät paremmin ja varmistaa, että ihostasi tulee täyteläisen kosteutettu. Hoitoneste on tarkoitettu käytettävän kasvoveden jälkeen. Se on koostumukseltaan erittäin kevyt lähes vesimäinen. Se sopii erityisesti niille, jotka haluavat kosteuttaa ihoa tehokkaasti ilman rasvaista tunnetta. Korealaiset tyyppillisesti kaataa nesteen kämmenelle ja taputtelee nesteen kasvoille. Hoitoneste sopii kaikille ihotyypeille. Jos kärsit kuivasta ihosta voita käyttää hoitonestettä kerrostaen. Laittamalla hoitonestettä vaikka kaksi kerrosta ihollesi. Myös hoitonestettä suositellaan käytettävän aamuisin ja iltaisin.
  6. Seerumi: Seerumia on tarkoitus käyttää aina ennen kosteusvoidetta. Koska seerumit sisältää kosteusvoidetta pienempiä partikkeleita se kykenee imeytymään ihollesi paremmin ja tehokkaammin. Tämä takaa maksimaalisen kosteutuksen ja tekee ihosta kimmoisan ja heleän.  Seerumeita on olemassa laaja skaala. Varmasti löytyy jokaiselle iholle juuri täydellinen seerumi. Seerumit sisältävät paljon tehoaineita, jolloin on hyvä valita omalle ihotyypille sopivin tuote. Nuorelle iholle suositellaan tyypillisesti seerumeita, jotka sisältää mm. betaiinisalisyylaatin kaltaisia BHA-happoja, jotka auttavat ehkäisemään epäpuhtauksilta. Kun taas iäkkäämälle iholle on suositeltavaa käyttää seerumeita, jotka sisältää mm. AHA-happoja ja peptidinejä.
  7. Kangasnaamio/maski: Kangasnaamiot ovat Koreassa ja nykyään myös muualla aasiassa erittäin suosittuja. Niitä käytetään joka paikassa, aamulla, illalla, lennolla, rannalla jne. Kangasnaamioita on olemassa runsaas valikoima. Voit kokeilla erilaisia ja löytää itsellesi sopivimmat. Tai vaikka jokaiseen eri tilanteeseen sopivan. Auringon oton jälkeen alovera naamio. Illalla kollagen naamio tai lennolle kosteuttamaan kurkkunaamio. Yleinen suositus on kuitenkin käyttää naamioita 1-3 kertaa viikossa. Mutta usein Koreassa näitä käytetään päivittäin. Kangasnaamion voi käyttää milloin tahansa puhtaalle iholle. Kuitenkin tätä ihonhoitorutiinia tehtäessä tulee naamio laitta seerumin jälkeen. Sen tarkoitus on suojata seerumin haihtumista. Kankaan sisältämät hoitavat aineet ja seerumi pääsevät rauhassa imeytymään kangasnaamion alla. Anna naamion vaikuttaa 20min ja levitä iholle jäävä ylimääräinen seerumi tasaisesti ympäri kasvoja, tätä voit myös levittää kaulan ja rinnana alueelle.
  8. Silmänympärysvoide: Sille on syynsä miksi silmänympäryksille käytetään eri voidetta kuin muualle kasvoja. Silmänympäryksen iho on ohuempi ja herkempi eikä se sisällä talirauhasia. Näistä syistä on tärkeää valita tuote, joka on kehitelty juuri tälle herkälle ihon alueele. Silmänympäryksen kosteutus on tärkeää myös siksi, että se on useimmilla ensimmäine alue missä näkyy ihon juonteet. Ennaltaehkäisy silmänympärysvoiteella on huomattavasti helpompaa kuin niiden hävittäminen. Siksi on hyvä aloittaa voiteen käyttö ajoissa. Valikoimaa on paljon mm. kirkastavaa, turvotusta laskevaa, juonteita hävittävää, silti valtaosa sopii kaikille ihotyypeille.
  9. Kosteusvoide: Korealaiset kosteusvoiteet ovat tehokkaasti kosteuttavia silti ohuita eikä jätä ihon pintaa rasvaiseksi. Niiden tehtävä on suojata ja lukita hoitonesteen ja seerumin aktiiviaineita iholle, ettei ne pääse haihtumaan liian nopeasti. Erityisen tärkeää on muistaa kosteusvoide kangasnaamion käytön jälkeen. Tämä kaikki ylläpitää ihon pitkäaikaista kosteustasapainoa, ennaltaehkäisee ryppyjen ja juonteiden syntyä, sekä ehkäisee epäpuhtauksien pääsyä ihollesi. Samaa kosteusvoidetta voidaan käyttää aamuin illoin. Tosin monet valitsevat aamulla käytettäväksi BB-voiteen joka sisältää kosteutuksen lisäksi UV-suojan ja pigmentin mikä tekee ihon sävystä tasaisemman.
  10. Yönaamio: Yönaamiota on tarkoitus käyttää hoitonesteen ja seerumin jälkeen kosteusvoiteen sijaan. Naamio on erityinen tehokosteuttaja ja sitä onkin hyvä käyttää, jos olet ollut esimerkiksi auringossa tai vaikka pitkien lentomatkojen jälkeen, jolloin iho tarvitsee ekstra kosteutuksen. Tällä takaat, että ihosi näyttää yhtä raikkaalta ja heleältä poikkeavasta tilanteesta huolimatta. Tätä tuotetta suositellaan käytettävän maksimmissaan 1-3 kertaa viikossa. Useimmat tuotteet sopivat kaikille ihotyypeille.
Korealainen ihonhoitorutiini
Korealainen ihonhoitorutiini

Korealaiset ihonhoitotuotteet

Korealaiset ihonhoitotuotteet ovat tunnettuja ja poikkeavat länsimaisista tuotteista, heidän erittäin innovatiivisesta ja kekseliäästä tavasta yhdistää eri raaka-aineita tuotteisiin. Myös koostumukset ovat erittäin edistyksellisiä ja tästä syystä, tämä ihonhoitorutiini kaikkineen vaiheineen tuottaa maksimaalisen lopputuloksen. Kuitenkaan tekemättä tunnetta, että tuotteet jäävät vain ihon pintaan tai tunnetta, että ihosi olisi rasvainen ja ylihoidettu. Päinvastoin saat raikkaan kauniisti hoidetun ihon. Näiden mahtavien tuotteiden ansiosta, voi tästä rutiinista tulla sinulle päivän kohokohta, pieni hetki omaa aikaa itseäsi hemmotellen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *