Ihotyypit

Ihotyypit voi jakaa neljään eri ryhmään: kuiva iho, rasvainen iho, sekaiho ja normaali iho. Jotta osaat valita oikeat ihonhoitotuotteet, on tärkeätä oppia tunnistamaan oma ihotyyppisi.

Whamisa kuivan ihotyypin tuotepaketti
Whamisa kuivan ihotyypin tuotepaketti

Kuiva iho

Kuiva iho on usein ohut, tuntuu kireältä, saattaa olla laikukas ja jopa hilseilevä. Kuivassa ihossa kosteus- ja rasvapitoisuus on alentunut, jolloin iho myös rypistyy helposti. Kuivassa ihossa on harvoin epäpuhtauksia ja ihohuokoset ovat pienet.

Kuivan ihotyypin hoito

Kuivan ihotyypin hoidossa on tärkeää, ettei ihoa pestä liian pesevillä tai ihoa kuivattavilla tuotteilla. Beauty Instinctin kuivan ihon tuotepaketissa on hellävaraisesti pesevä Whamisa Cleansing Creme -puhdistusvoide, joka on täydellinen tuote kuivan ihon pesuun. Jos kuitenkin ihosi on laikukas tai hilseilevä, suosittelemme tämän lisäksi Whamisa-puhdistusöljyä. Öljyllä saat puhdistettua hellävaraisesti meikit ja muut epäpuhtaudet säilyttäen samalla ihosi kosteuden. Voit käyttää puhdistusöljyä myös sellaisenaan ilman kaksoispuhdistuksen toista vaihetta.

Pesun jälkeen levitä ihollesi Whamisa Deep Rich Toner. Tämä hoitoneste palauttaa ihosi kosteuden ja pH-tasapainon. Tuote on todella monipuolinen ihon tehokosteuttaja. Sen lisäksi, että suosittelemme käyttämään tuotetta päivittäin, aamuin illoin, voit toteuttaa ”7 skin methodin”. Toisin sanoen levitä hoitoneste kasvoillesi ja kaulan alueelle, anna kuivua ja toista tämä seitsemän kertaa. Tämä korealainen ihonhoitorutiini on todellinen ihon tehokosteuttaja, sillä iho ottaa nesteen paremmin vastaan vähän kerrallaan. Suosittelemme tämän rutiinin toistamista 2-3 kertaa viikossa.

Lopuksi levitä ihollesi tuotepaketin viimeinen tuote Whamisa Double Rich Lotion. Tuote on syväkosteuttava ja viimeistelee ihonhoitorutiinin. Jos kuitenkin ihosi on erityisen kuiva, suosittelemme tämän lisäksi kosteusvoiteen tai öljyn käyttöä. Tähän sopivat esimerkiksi Whamisa Water Cream tai Whamisa Deep Moisture -kasvoöljy.

Whamisa Organic Flowers tuotepaketti rasvoittuvalle ihotyypille
Whamisa Organic Flowers tuotepaketti rasvoittuvalle ihotyypille

Rasvainen iho

Rasvaisessa ihossa talirauhaset toimivat liikaa, iho on usein paksu ja ihohuokoset laajentuneet. Rasvainen iho kiiltelee ja siihen muodostuu helposti epäpuhtauksia. Väri saattaa olla kellertävä tai jopa hieman harmahtava.

Rasvaisen ihon hoito

Rasvaisen ihon hoidossa tärkeintä on normalisoida talineritystä, sekä huolehtia ihon ja ihohuokosten puhtaudesta, jolloin ehkäistään epäpuhtauksien muodostumista. Rasvaisen ihon tuotepaketissa on Whamisa -puhdistusgeeli, joka syväpuhdistaa ihon hellävaraisesti. Tuote sopii meikinpoistoon sekä säännölliseen puhdistukseen. Rasvaiselle iholle ei suositella kaksoispuhdistuksen ensimäistä vaihetta. Pesun jälkeen levitä ihollesi Whamisa Refresh Toner. Tuote sisältää luomualkoholia, joka raikastaa ihoa, supistaa ihohuokosia sekä irrottaa kuolleita sarveissoluja hellävaraisesti. Rasvainenkin iho tarvitsee kosteutusta, mutta siihen riittää kevyemmin kosteuttavat tuotteet. Tähän tuotepaketin Original Lotion on sopiva tuote. Voide on kevyt, mutta kuitenkin kosteuttava sekä todella riittoisa.

Whamisa Organic Flowers tuotepaketti normaalille ja sekaiholle
Whamisa Organic Flowers tuotepaketti normaalille ja sekaiholle

Normaali ja sekaiho

Normaalissa ihossa kaikki toiminnot ovat tasapainossa, iho ei ole kuiva eikä rasvainen. Ihohuokoset eivät juuri näy ja epäpuhtaudet rajoittuvat nenän ja leuan alueelle. Toisinaan saattaa olla ilmastosta johtuvaa pintakuivuutta. Toisaalta vain harvalla on täysin normaali ihotyyppi. Sekaiho on hyvin samanlainen kuin normaali iho, mutta erona on t-alueen kuivuminen tai rasvoittuminen. Iho saattaa myös olla esimerkiksi otsan alueelta kiiltelevä ja nenän ympäriltä kuiva. Sekaihossa on myös usein enemmän epäpuhtauksia.

Normaalin ja sekaihon hoitaminen

Normaalia ja sekaihoa voi hyvin pitkälti hoitaa samoilla tuotteilla – pieniä eroja toki on riippuen miten kuiva tai miten kiiltelevä sekaiho on. Tärkeintä molempien ihotyyppien hoidossa on säilyttää ihon kosteustasapaino ja suojata epäpuhtauksilta. Puhdistamiseen kuitenkin voi molemmissa ihotyypeissä käyttää tuotepaketin Whamisa Foaming Gel -geeliä. Normaali- ja sekaihoiset voivat myös käyttää kaksoispuhdistusta ja se on jopa suositeltavaa. Puhdistuksen jälkeen voi molemmissa tapauksissa käyttää Original Toneria koko kasvoille. Sekaihon kuiviin kohtiin voi hoitovettä silloin tällöin kerrostaa. Viimeistele ihonhoito Original Lotionilla. Mikäli sekaiholla on kohtia, kuten otsan alue, joka on rasvainen voi lotionin jättää tälle alueelle levittämättä tai käyttää sitä tarpeen mukaan. Kuiville alueille on tärkeätä lisätä myös kyseinen voide. Jos tuntuu, että talvella ei nämä tuotteet riitä, Whamisa silmänympärysvoide on loistava ja monipuolinen tuote, se soveltuu silmänympärysten lisäksi tuomaan tarvittavan lisäkosteutuksen kuiville alueille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *